Προσαρμόστε το CV σας με της ανάγκες του 2016

βιογραφικό στο 2016Οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας χρόνο με το χρόνο διαφοροποιούνται. Το ίδιο ισχυεί και για το CV σας..

Στο πιο κάτω κείμενο θα βρείτε αυτά που πρέπει να προσέξετε ώστε να κάνετε όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικό το βιογραφικό σας σημείωμα προσαρμοσμένο  στις σημερινέςαπαιτήσεις.

Όταν συντάσσετε το βιογραφικό σας αυτό που πρέπει γνωρίζετε είναι πως οι υπεύθυνοι προσλήψεων δεν θα αφιερώσουν περισσότερο από έξι δευτερόλεπτα  για κάθε βιογραφικό που παίρνουν στα χέρια τους, άρα σκοπός σας είναι να εντυπωσιάσετε κάνοντας τους  να θέλουν να μάθουν περισσότερα για το εσάς.

  1. Ενσωματώστε τη τεχνολογία στο βιογραφικό σας

Χρησιμοποιήστε υπέρ-σύνδεσμο στο email σας ώστε με ένα κλικ να μπορούν επικοινωνήσουν μαζί σας. Χρησιμοποιείστε ενεργά links για το προφίλ σας στο LinkedIn ή άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πιστεύετε εσείς.

  1. Χρησιμοποιήστε λίγο χρώμα στο βιογραφικό σας

Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί ανάλογα με τον κλάδο  που δραστηριοποιήστε μπορείτε να κάνετε λίγο πιο ευχάριστο τον σχεδιασμό του βιογραφικού σας με ένα ιδιαίτερο layout. Ένας γραφίστας επιτρέπεται να παίξει πολύ με το βιογραφικό αφού μέσα από αυτό θα παρουσιάσει και την δουλεία του, απ’ ότι ενός υποψηφίου για τη θέση λογιστή.

Χρησιμοποιήσετε μπλε για τις επικεφαλίδες και μαύρο για το κείμενο ως μία ασφαλή επιλογή.

  1. Αποφύγετε να αναφερθείτε στο δικό σας στόχο

Αποφύγετε να αναφερθείτε στο στόχο σας και τι είναι αυτό που ψάχνετε ..κτλ ξεκινήστε με μια σύνοψη της επαγγελματικής σας εμπειρίας, τονίζοντας τα μεγαλύτερα επιτεύγματα σας. Έτσι θα τραβήξετε την προσοχή που χρειάζεται και να περάσετε στο επόμενο βήμα.

  1. Κερδίστε τα ρομπότ.

Αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούν λογισμικό για να κάνουν την πρώτη αξιολόγηση των βιογραφικών αφού δέχονται δεκάδες εάν όχι εκατοντάδες βιογραφικά κάθε φορά. Το βιογραφικό σας θα πρέπει να έχει σωστές λέξεις-κλειδιά για να κερδίσει’’ το ρομπότ αντιγράψτε λοιπόν τις λέξεις που έχει η αγγελία εργασίας είναι μία καλή τεχνική.

Η αλλαγή λέξεων όπως από «εξυπηρέτηση πελατών» σε «σχέσεις πελατών» μπορεί να κάνει τη διαφορά και να σας περάσει στην επόμενη φάσηγ΄ αυτό δώστε προσοχή σε λεπτομέρειες και μελετήστε προσεκτικά το βιογραφικό σας.

  1. Οδηγήστε το μάτι του αναγνώστη

Όπως  σημειώνετε από τον Louise Kursmark, συγγραφέας του βιβλίου «Modernize Your Resume: Get Noticed…Get Hired» το διαδίκτυο έχει αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε. Το μάτι δεν πηγαίνει πια από πάνω προς τα κάτω, αλλά διαγώνια. Διαρκώς προσπερνάμε λεπτομέρειες όταν διαβάζουμε και κοιτάμε διάφορα μέρη της σελίδας. Γι αυτό αν δεν δομήσετε το βιογραφικό σας κατ’ αυτό τον τρόπο ίσως κάποια στοιχεία που θα θέλατε να τονίσετε να πασαλειφθούν. Χρησιμοποιήστε έντονη γραμματοσειρά για να εξασφαλίσετε πως τα επιτεύγματά σας θα γίνουν αντιληπτά.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την καριέρα σας επισπευτείτε την ενότητα Συμβουλές Καριέρας. Παράλληλα αν θέλετε να αναπτύξετε το βιογραφικό σας ρίξτε μια μάτια στην ενότητα CV και Cover letter

Leave your thoughts

Advanced Job Search

Job Locations

ILovemondays – Jobs In Cyprus

ILovemondays CY helps recent graduates and unemployed people find and apply for job positions all over Cyprus.

ILoveMondays CY

ILoveMondays Cy – Working in Cyprus
29 L. Arnold street, Limassol, 3075, Cyprus
[email protected]
+357 99584868