Είναι καλό να ρωτήσω για το μισθό σε ένα Interview ;

 

Ο μισθός είναι καθοριστικός για την επιλογή θέσης εργασίας..

Εκτός του ότι η θέση εργασίας μπορεί να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας, το να ανακαλύψετε το ποσό με το οποίο θα αμείβεστε μπορεί πραγματικά να βοηθήσει εσάς αλλά και τον εργοδότη να εξοικονομήσετε χρόνο. Τι εννοούμε με αυτό; Αν αποδειχθεί πως ο μισθός δεν συμφωνεί με τις προσδοκίες σας τότε θα γλυτώσετε από την ταλαιπωρία της αλλαγής θέσης εργασίας.

Για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς πότε και πώς μπορείτε να ρωτήσετε σχετικά με τον μισθό μίας θέσης εργασίας, δημιουργήσαμε αυτό τον οδηγό με τις καλύτερες συμβουλές μας:

 Χρησιμοποιείστε το Interview σαν οδηγό

Πρώτα από όλα: Δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με την συζήτηση περί μισθού σε ένα Interview.

Όλα είναι σχετικά με την μέτρηση της κατάστασης και την προσέγγιση του θέματος με προσοχή.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αναφερθείτε στο θέμα του μισθού σε μία χρονική περίοδο που δεν ταιριάζει, χρησιμοποιήστε παραμέτρους όπως η προσέγγιση του ατόμου που κάνει το Interview, και την ένταση των ερωτήσεων που σας κάνει για να καταλάβετε αν τα χρήματα είναι ένα καλό θέμα συζήτησης.

Για παράδειγμα, αν υπάρχει δεύτερο Interview σαν μέρος της διαδικασίας πρόσληψης, η αναφορά του μισθού σε αυτό το στάδιο ίσως να είναι καταλληλότερη. Από την άλλη, αν η διαδικασία πρόσληψης είναι άτυπη και δεν γνωρίζεται κατά πόσο υπάρχει δεύτερο Interview, τότε η αναφορά του μισθού είναι απόλυτα αποδεκτή.

Κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος ενός Interview σας δίνεται η ευκαιρία να ρωτήσετε απορίες που σας έχουν δημιουργηθεί από το Interview η σχετικά με την θέση εργασίας. Η αναφορά στον μισθό κατά το στάδιο αυτό είναι αποτελεσματικός τρόπος για να ενημερωθείτε με την ΠΡΟΗΠΟΘΕΣΗ πως δεν είναι το μοναδικό θέμα στο οποίο θα αναφερθείτε.

Διαλέξτε την κατάλληλη στιγμή

Είναι εκτός ορίων να ρωτήσετε για τον μισθό κατά τα αρχικά στάδια του Interview. Όχι μόνο θα αποδείξει πως ενδιαφέρεστε μονάχα για τα χρήματα αλλά θα υποδηλώσει πως δεν έχετε πολλά να προσφέρετε στην εταιρία.

Έτσι πριν να αρχίσετε να σκέφτεστε το πόσα λεφτά θέλετε να βγάλετε από την συγκεκριμένη θέση εργασίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλες τις άλλες βάσεις πρώτα. Είτε πρόκειται για την επίδειξη των δεξιοτήτων σας ή την επίδειξη των της εμπειρίας σας απλά βεβαιωθείτε πως πριν ρωτήσετε για τον μισθό, καλύψατε ότι αφορά την θέση εργασίας πρώτα.

Πάνω από όλα θυμηθείτε πως κανείς δεν γουστάρει τους χρυσοθήρες.

Γνωρίστε τις προσδοκίες σας

Πριν μιλήσετε για τα χρήματα και ακόμη και πριν αιτηθείτε για την θέση εργασίας βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τι να αναμένετε σε απολαβές με βάση την εταιρία και την θέση εργασίας.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάει στην συνέντευξη οπλισμένοι με όσο το δυνατό περισσότερη γνώση, είναι ζωτικής σημασίας να ερευνήσετε την δυνατότητα μισθοδοσίας από πριν. Είναι καλή ιδέα να δείτε τους μισθούς που δίνουν παρόμοιες εταιρίες για την συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Με το να ενημερωθείτε για την πιθανή δυνατότητα μισθοδοσίας θα αποκτήσετε ρεαλιστικές προσδοκίες για τον πιθανό μισθό σας

 

Κρατήστε αυτές τις συμβουλές στο μυαλό σας και θυμηθείτε πως η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί.

Leave your thoughts

Advanced Job Search

Job Locations

ILovemondays – Jobs In Cyprus

ILovemondays CY helps recent graduates and unemployed people find and apply for job positions all over Cyprus.

ILoveMondays CY

ILoveMondays Cy – Working in Cyprus
29 L. Arnold street, Limassol, 3075, Cyprus
[email protected]
+357 99584868