Ενδυμασία σε Interviews [οδηγός]

Ενδυμασία σε InterviewsΧρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για τον interviewer για να αποφασίσει πως νιώθει για εσένα…

Μετάφραση; Όσο καλή και να είναι η εμπειρία σας στα interviews και όσο καλά και να ξέρετε να παίρνετε μέρος σε interviews ποτέ μην αγνοείτε την σημαντικότητα που έχει η ενδυμασία.

Σύμφωνα με τον Shaunie Brett που ηγείται της στιλιστικής ομάδας  Thread, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθώνται από τον κάθε υποψήφιο πριν πάρει μέρος σε interviews.

Τα πέντε βήματα:

Βήμα 1:  Μάθε τη θα φορούν οι interviewers

Όσο καλό και να είναι το προσωπικό σου στιλ, δεν θέλεις να φαίνεσαι εκτός τόπου και χρόνου. Για παράδειγμα αν φορέσετε κουστούμι και οι interviewers φοράνε τζίν λογικό είναι να νιώθετε άβολα. Μπορεί ακόμη να φανεί πως δεν καταλαβαίνεται την κουλτούρα της εταιρίας.

Ένας κάλος τρόπος για να δείτε τι φοράνε συνήθως οι εργαζόμενοι είναι να κοιτάξετε φωτογραφίες της εταιρίας είτε στο LinkedIn είτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Αφότου πάρετε μια ιδέα, ντυθείτε ανάλογα.

Βήμα 2: Μην φορέσετε ολοκαίνουρια ενδυμασία

Το σημαντικότερο κομμάτι είναι να είστε άνετοι κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Για αυτό προσπαθήστε να μην φορέσετε κάτι που δεν έχετε ξαναφορέσει.

Για παράδειγμα αν δεν έχετε φορέσει ποτέ κουστούμι και μέσα από την έρευνα σας καταλάβατε πως το κουστούμι είναι η σταθερή ενδυμασία για την εταιρία που θα κάνετε συνέντευξη, φροντίστε να αγοράσετε κουστούμι και να το δοκιμάσετε αρκετές φορές πριν από την συνέντευξη. Έτσι θα είστε σίγουροι για το πώς νιώθετε με την συγκεκριμένη ενδυμασία.

Βήμα 3: Φροντίστε η ενδυμασία σας να διατηρεί συνοχή

Τι εννοούμε με αυτό; Σκεφτείτε για όλα τα κομμάτια της ενδυμασίας σας (αξεσουάρ) και φροντίστε να ταιριάζουν μεταξύ τους. Δηλαδή φροντίστε να φορείτε μέχρι 3 χρώματα το πολύ. Μέσα σε αυτά τα 3 χρώματα πρέπει να ταιριάζουν και διάφορα αξεσουάρ όπως για παράδειγμα το ρολόι σας, η ζώνη σας, η τσάντα σας, οι κάλτσες σας κτλ.

Βήμα 4: Ντυθείτε προληπτικά

Το δωμάτιο στο οποίο διεξάγετε η συνέντευξη μπορεί να είναι ζεστό αλλά επίσης μπορεί να είναι και παγωμένο λόγο κλιματισμού. Φροντίστε λοιπόν να φορείτε κατάλληλα ρούχα. Για παράδειγμα πουκάμισο και blazer. Αυτός ο συνδυασμός δεν μπορεί να σας απογοητεύσει καθώς αν ζεσταθείτε θα βγάλετε το blazer και θα νιώσετε καλύτερα.

Βήμα 5: Ντυθείτε με λεπτομέρεια

Καθαρίστε τα παπούτσια σας, περιποιηθείτε τα νύχια σας, σιδερώστε τα ρούχα σας και φροντίστε να κρατήσετε το άρωμα σας και το make up στο ελάχιστο. Ο λόγος είναι ότι σας κάνουν την συνέντευξη για να δουν τις δεξιότητες σας. Για αυτό κρατήστε τους αντιπερισπασμούς στο ελάχιστο.

 

Για περισσότερες γνώσεις με τις όποιες μπορείτε να αναπτύξετε την καριέρα σας επισπευτείτε την ενότητα Συμβουλές Καριέρας. Το ILoveMondays μπορεί να σας βοηθήσει στην επαγκελματική σας σταδιοδρομία και στην ανάπτυξη της καριέρας σας.

Leave your thoughts

Advanced Job Search

Job Locations

ILovemondays – Jobs In Cyprus

ILovemondays CY helps recent graduates and unemployed people find and apply for job positions all over Cyprus.

ILoveMondays CY

ILoveMondays Cy – Working in Cyprus
29 L. Arnold street, Limassol, 3075, Cyprus
[email protected]
+357 99584868