Ερωτήσεις σχετικά με τους στόχους σας και πώς να τις απαντήσετε

Ερωτήσεις σχετικά με τους στόχους σας στην καριέρα σας και πώς να τις απαντήσετεΠου βρίσκεστε τώρα στην καριέρα σας και που θα θέλατε να μεταβείτε;

Οι ερωτήσεις σχετικά με στόχους στην καριέρα σας είναι ιδανικές για να διαπιστώσουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων ποιο είναι το επίπεδο του motivation σας και πόσο σοβαροί είστε για την θέση εργασίας για την οποία αιτηθήκατε. Αυτές οι ερωτήσεις είναι απόλυτα σύνηθες και γίνονται σχεδόν σε όλα τα interviews. Για αυτό λοιπόν είναι ώρα να ετοιμαστείτε για αυτές τις ερωτήσεις.

Ερώτηση 1: Περιγράψτε την θέση εργασίας για την οποία αιτηθήκατε

Η επιτυχία και αποτυχία σε αυτή την ερώτηση βρίσκετε σε μια λεπτή γραμμή. Η επιτυχία σας θα καθοριστεί όταν σταματήσετε να μιλάτε την κατάλληλη στιγμή. Με άλλα λόγια, όταν ακούσετε αυτή την ερώτηση πιθανό να ξεκινήσετε να μιλάτε ασταμάτητα για να δώσετε την εντύπωση πως ξέρετε τα πάντα για την συγκεκριμένη θέση εργασίας. Λάθος.

Αυτή η ερώτηση γίνετε με σκοπό να διευκρινίσουν οι υπεύθυνοι την ικανότητα σας να συνοψίζετε πληροφορίες. Για να αποφύγετε την πολυλογία σκεφτείτε την απάντηση σας ως τα βασικά αυτής της θέσης.

Προσπαθήστε να δώσετε μια μικρή αλλά στοχευόμενη απάντηση.

Παράδειγμα Σωστής απάντησης: Ως πιλότος η δουλεία μου είναι η μεταφορά των επιβατών ασφαλισμένα, στην σωστή ώρα και με άνεση. Με την δουλεία μου αυτή προσφέρω υπηρεσία στους πελάτες και κέρδος στον εργοδότη.

Ερώτηση 2: Γιατί θέλεις να δουλέψεις στην εταιρία μας;

Με άλλα λόγια, είστε θαυμαστής της εταιρίας μας ή απλά διάβασες το “about us” καμία 20αρια φορές;

Για να εκπλήξετε τον εργοδότη προσπαθήστε να δείξετε πως έχετε πραγματικό ενδιαφέρων για την συγκεκριμένη εταιρία. Για αυτό λοιπόν προσπαθήστε να είστε μελετημένοι. Διαβάστε πρόσφατα άρθρα, press releases και τους στόχους τις εταιρίας.

Μην περιοριστείτε σε αυτά μόνο. Ακολουθήστε την εταιρία στα Social Media  για λίγες εβδομάδες πριν το interview για να έχετε άμεση ενημέρωση.

Παράδειγμα σωστής απάντησης: Πέραν από την φήμη της εταιρίας ως ηγέτης στην αγορά αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι τα πλάνα ανάπτυξης σας για τα επόμενα δύο χρόνια. Θα ήθελα να δουλέψω σε μια φιλόδοξη επιχείρηση σαν την δίκη σας και πιστεύω πως οι ικανότητες μου και η εμπειρία μου θα είναι μια θετική προσθήκη.

Ερώτηση 3: Τι σου δίνει κίνητρο για να δουλεύεις:

Με άλλα λόγια, θες να δουλέψεις γιατί είσαι ενθουσιώδεις με την επιχείρηση μας ή είσαι απλά εδώ για την πληρωμή στο τέλος του μήνα.

Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε σε αυτή την ερώτηση είναι να περιγράψετε ποιες θέσεις εργασίας σας ενθουσιάζουν και να τις συνδέσετε με την συγκεκριμένη θέση. Ασήμαντα για τον εργοδότη κίνητρα όπως ευέλικτες ώρες εργασίας ή απέχθεια για την τωρινή σας δουλεία δεν πρόκειται να εντυπωσιάσουν τον υπεύθυνο.

Θυμηθείτε: Ο στόχος σας είναι να εμφανιστείτε motivated αλλά να μην το παρακάνετε. Επιπλέων συγκίνηση δεν αρέσει σε κανένα.

Παράδειγμα σωστής απάντησης: Ασχολήθηκα με το IT αμέσως μετά το πανεπιστήμιο γιατί κατάλαβα πως μου αρέσει να μεταφράζω τις ανάγκες των πελατών σε τεχνικές λύσεις. Με την εργασία μου νιώθω πως κάνω την ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και την ίδια στιγμή νιώθω ικανοποίηση με τον εαυτό μου γιατί προσφέρω στον οργανισμό.

Leave your thoughts

Advanced Job Search

Job Locations

ILovemondays – Jobs In Cyprus

ILovemondays CY helps recent graduates and unemployed people find and apply for job positions all over Cyprus.

ILoveMondays CY

ILoveMondays Cy – Working in Cyprus
29 L. Arnold street, Limassol, 3075, Cyprus
[email protected]
+357 99584868