Περιγραφή καριέρας: Entrepreneur / Επιχειρηματίας

ΕπιχειρηματικότηταΤι κάνει ένας Entrepreneur

Πιστεύεις πως μπορείς να γίνεις ο επόμενος Richard Branson; Έχεις συνεχώς απίστευτες ιδέες που μπορούν να ακουστούν; Τότε θα πρέπει να επιλέξεις την καριέρα του Entrepreneur..

Οι Entrepreneur επιδιώκουν επαγγελματικές ευκαιρίες ανεξάρτητος από το ρίσκο ή τους πόρους που χρειάζονται για να επιτύχουν. Μπορεί να δουλεύουν από το μηδέν τις δικές τους επαγγελματικές ιδέες είτε να αγοράζουν και να πουλούν επιχειρήσεις τύπου start-ups και να τις οδηγούν στην επιτυχία.

Το μόνο σίγουρο πως δεν υπάρχει καθορισμένη πορεία καριέρας για τους entrepreneurs. Συχνά ακούγετε δελεαστικό το να δουλεύει κάποιος για τις δικές του επιχειρήσεις αλλά τα ρίσκα είναι μεγάλα.

Τυπικά καθήκοντα για έναν Entrepreneur είναι:

  • Ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών
  • Συγγραφή Business plan και δημιουργία επιχειρηματικών μοντέλων
  • Ανύψωση κεφαλαίου που απαιτείτε για την ανάπτυξη της ιδέας
  • Πώληση, διανομή και Marketing για το προϊόν ή την υπηρεσία
  • Αγορά και πώληση διαφόρων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη τους για τη μέγιστη δυνατή απόδοση

Είναι το κατάλληλο για ‘μένα;

Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, για να επιτύχεις σαν Entrepreneur χρειάζονται πολλά περισσότερα από μια καλή ιδέα και ένα hoodie (Συγνώμη Zuckerberg).

Ένας Entrepreneur πρέπει να είναι δημιουργικό και ανταγωνιστικό άτομο με την αυτοπεποίθηση και την ιδέα πως μπορεί να μετατρέψει ιδέες σε πραγματικότητα. Εκτός από την ιδέα, είναι σημαντικό οι Entrepreneurs να αναγνωρίζουν προβλήματα τα οποία οι άλλοι δεν βλέπουν. Επίσης η δυνατότητα διαφοροποίησης είναι εξαιρετικής σημασίας για τους Entrepreneurs.

Άλλες βασικές δεξιότητες περιλαμβάνουν:

  • Εξαιρετικά ανεπτυγμένες οργανωτικές και διαπροσωπικές δεξιότητες
  • Ακλόνητη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις ιδέες τους
  • Προσαρμοστικότητα, αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια (ειδικά αν / όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο)
  • Η καινοτομία και η πρωτοτυπία

 

Πως είναι στα αλήθεια:

Το να είσαι Entrepreneur μπορεί να παρουσιαστεί σαν ελεύθερη πτώση με χαλασμένο αλεξίπτωτο  το οποίο προσπαθείς να επιδιορθώσεις κατά την πτώση. Αποτελεί σκληρή δουλεία και απαιτεί συστηματικότητα, ανάληψη ευθυνών. Ένας Entrepreneur πρέπει να είναι διαθέσιμος να ανταλλάξει τα τυπικά 8-ώρα με 18-ώρα. Επίσης χρειάζεται απεριόριστη πίστη στον εαυτό του. Παρά τις σκληρές συνθήκες, το να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου είναι ένα συναίσθημα το οποίο ποτέ δεν εξασθενεί.

Leave your thoughts

Advanced Job Search

Job Locations

ILovemondays – Jobs In Cyprus

ILovemondays CY helps recent graduates and unemployed people find and apply for job positions all over Cyprus.

ILoveMondays CY

ILoveMondays Cy – Working in Cyprus
29 L. Arnold street, Limassol, 3075, Cyprus
[email protected]
+357 99584868