Πώς να γράψετε ένα Cover Letter

Όπως και το βιογραφικό, έτσι και το Cover Letter είναι εξίσου σημαντικό όταν ψάχνετε για κάποια θέση εργασίας.

Είναι σημαντικό το Cover Letter σας να είναι άψογο καθώς οι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις αφιερώνουν περίπου ένα λεπτό για την πρώτη τους ματιά στην αίτηση σας.

Έχοντας αυτό στο μυαλό πρέπει να σιγουρευτείτε πως το Cover Letter  σας είναι τόσο καλό που κάνει εντύπωση στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα που το διαβάζει ο αναγνώστης. Θέλετε να βεβαιωθείτε δηλαδή πως θα του κεντρίσει το ενδιαφέρων για να μάθει περισσότερα για εσάς.

Το Cover Letter  σας πρέπει να αναφέρει λογούς γιατί η εν λόγω εταιρία πρέπει να σας προσλάβει. Όλα όσα γράφει πρέπει να ενθαρρύνουν τον εργοδότη να δώσει στο βιογραφικό σας την σημασία που του αξίζει.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Δημιουργήσαμε αυτό τον οδηγό για εσάς και για να σας βοηθήσουμε να γράψετε μία άψογη συνοδευτική επιστολή.

Έρευνα

Πριν ξεκινήσετε να συντάσσετε το  Cover Letter σας, αφιερώστε λίγο χρόνο και ερευνήστε την εταιρία στην οποία αιτήστε για να εργαστείτε. Με τι ασχολείται, πιοι είναι οι ανταγωνιστές τους και ποια είναι η θέση τους στην αγορά.

Με το να ερευνήσετε την εταιρία διαμορφώνετε το  Cover Letter  σας με τρόπο που να είναι εξατομικευμένο για την συγκεκριμένη θέση εργασίας. Επίσης παρουσιάζει πως έχετε πραγματικό ενδιαφέρων για την εταιρία.

Σε ποιον απευθύνεστε

Μπορεί να ακούγετε αυτονόητο αλλά όταν γράφετε μια συνοδευτική επιστολή πρέπει πάντα να προσπαθείτε να απευθύνεστε στο άτομο που είναι υπεύθυνο για τις προσλήψεις. Το άτομο αυτό αναφέρετε συνήθως στην αγγελία εργασίας.

Στην περίπτωση που το όνομα του υπευθύνου δεν αναφέρεται στην αγγελία εργασίας, μια καλή κίνηση είναι να καλέσετε την εταιρία και να ζητήσετε το όνομα του υπευθύνου για τις προσλήψεις.

Τι να περιέχει το Cover Letter σας

Ξεκινώντας το γράψιμο:

Η πρώτη παράγραφος πάντοτε πρέπει να εξηγεί γιατί επικοινωνείτε με την εταιρία.

Παράδειγμα:

«Επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω το ενδιαφέρον μου για την θέση εργασίας…»

Είναι επίσης σημαντικό να δηλώνετε που είδατε την διαφήμιση για την συγκεκριμένη θέση εργασίας καθώς και το όνομα αυτού που σας σύστησε (αν υπάρχει).

Δεύτερη παράγραφος

Γιατί θεωρείτε πως ταιριάζετε για αυτή την θέση; Περιγράψτε το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο σας και βεβαιωθείτε πως συμπεριλαμβάνετε τις δεξιότητες που αποκτήσατε από το καθετί.

Τρίτη παράγραφος

Στην τρίτη παράγραφο έχετε την ευκαιρία να δώσετε έμφαση στο τι μπορείτε να προσφέρετε στην εταιρία και γιατί. Επίσης μπορείτε να δηλώσετε τον στόχο σας για την καριέρα σας (αν είναι σχετικός με την θέση εργασίας που αιτήστε).

Τέταρτη παράγραφος

Στην τέταρτη παράγραφο μπορείτε να επαναλάβετε το ενδιαφέρον σας για τον συγκεκριμένο ρόλο και γιατί σας ταιριάζει. Είναι επίσης μια καλή στιγμή να δείξετε πως θέλετε να συναντηθείτε με τον εργοδότη για συνέντευξη.

Κλείνοντας την επιστολή

Στο κλείσιμο της επιστολής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τυποποιημένο:

«Με εκτίμηση»

[Όνομα επίθετο]

[Τηλέφωνο επικοινωνίας]

Leave your thoughts

Advanced Job Search

Job Locations

ILovemondays – Jobs In Cyprus

ILovemondays CY helps recent graduates and unemployed people find and apply for job positions all over Cyprus.

ILoveMondays CY

ILoveMondays Cy – Working in Cyprus
29 L. Arnold street, Limassol, 3075, Cyprus
[email protected]
+357 99584868