Τι να κάνετε μετά από μια συνέντευξη

Τι να κάνετε μετά από ένα InterviewΤελειώσατε λοιπόν από την Συνέντευξη..τώρα τι;

Είτε τα πήγατε καλά είτε όχι, το χειρότερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να μην κάνετε τίποτα μετά το τέλος του Interview. Είναι πάντα σημαντικό το να είστε έτοιμοι για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Επίσης σημαντικό είναι να κάνετε ότι περισσότερο μπορείτε για αν αυξήσετε τις πιθανότητες σας.

Για να σας βοηθήσουμε να μετατρέψετε το πιθανών σας άγχος σε θετική στάση που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κερδίσετε την θέση εργασίας που ονειρεύεστε, δημιουργήσαμε τον εξής οδηγό:

 Δώστε συνέχεια χωρίς ωστόσο να είστε έντονοι

Δώστε συνέχεια και ενδιαφερθείτε μετά από κάθε Interview χωρίς εξαιρέσεις.

Όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξετε τον ενθουσιασμό σας και το ενδιαφέρον σας αλλά μπορεί να σας παρέχει και σημαντικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που ίσως σας απασχολούν.

Θυμηθείτε όμως πως όταν πρόκειται να επικοινωνήσετε με μία εταιρία μετά από ένα Interview, υπάρχει σημαντική διαφορά με το ‘ενδιαφέρον’ και το ‘ενοχλητικό’ . Παρόλο που το να στείλετε ένα ευχαριστήριο email  η να κάνετε ένα τηλεφώνημα μπορεί να σας βοηθήσει με τις πιθανότητες σας να κερδίσετε την θέση εργασίας, αν δεν γίνει σωστά μπορεί να έχει αντίθετη δράση.

Θυμηθείτε όμως: Η απόγνωση δεν είναι ελκυστικό προσόν.

Μην σταματάτε την έρευνα σας για εργασία

Ακόμη και αν νομίζετε πως τα πήγατε τέλεια, δεν είναι καλή ιδέα να σταματήσετε το ψάξιμο. Περεταίρω ψάξιμο μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια θέση εργασίας για την οποία ίσως να ενδιαφέρεστε περισσότερο.

Για αυτό λοιπόν κρατήστε μια ανοιχτή στάση και αμέσως μετά το τέλος του Interview συνεχίστε να ψάχνετε. Το να έχετε εναλλακτικές είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλετε.

Ακόμη και αν λάβετε προσφορά για την συγκεκριμένη θέση είναι καλό και αποδεκτό το να έχετε και άλλες προτάσεις ώστε να τις χρησιμοποιείτε ως μοχλό πίεσης για πιθανές διαπραγμάτευσης.

Επίσης όταν έχετε πολλές επιλογές μπορείτε να διαλέξετε την θέση εργασίας για την οποία ενδιαφέρεστε περισσότερο. Οι επιλογές είναι πάντοτε καλές.

Επικοινωνήστε με τα references σας

Τελείωσε το  Interview, ο εργοδότης άκουσε τι ήθελε να ακούσει, είδε τι ήθελε να δει και τελείωσε. Όχι, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Όταν φθάνουν στο στάδιο που πρέπει να λάβουν απόφαση για τον ποιο υποψήφιο θα προσλάβουν, οι εργοδότες θα ψάξουν διάφορους τρόπου για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους. Ένας από αυτούς του τρόπους είναι το να έρθουν σε επαφή με τα references σας.

Αφού λοιπών έχετε δώσει τα στοιχεία τους μέσω του CV σας, οι εργοδότες πιθανότατα θα επικοινωνήσουν μαζί σας. Τι θα συμβεί αν πάρουν τηλέφωνο σε μια εταιρία και δεν σας θυμούνται πως δουλεύατε για αυτούς;

Για αυτόν τον λόγο λοιπόν θα πρέπει να μεριμνήσετε και να προετοιμάσετε τα references σας έτσι ώστε να ανταποκριθούν σωστά όταν ο υποψήφιος εργοδότης σας επικοινωνήσει μαζί τους.

Κατανοήστε τη διαδικασία

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με μια διαδικασία πρόσληψης είναι ότι χρειάζεται χρόνος.

Οι εργοδότες πρέπει να περάσουν από μια σειρά διαφορετικών σταδίων, και να εξετάσουν ένα μεγάλο όγκο υποψηφίων πριν να μπορούν να πάρουν μια τελική απόφαση σχετικά με το ποιον να προσλάβουν.

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από τέσσερεις ως έξη εβδομάδες. Για αυτό αν δεν έχετε ενημέρωση σύντομα μην ανησυχείτε και μην είστε αρνητικοί.

 

Για περισσότερες γνώσεις με τις όποιες μπορείτε να αναπτύξετε την καριέρα σας επισπευτείτε την ενότητα Συμβουλές Καριέρας. Το ILoveMondays μπορεί να σας βοηθήσει στην επαγκελματική σας σταδιοδρομία και στην ανάπτυξη της καριέρας σας

Leave your thoughts

Advanced Job Search

Job Locations

ILovemondays – Jobs In Cyprus

ILovemondays CY helps recent graduates and unemployed people find and apply for job positions all over Cyprus.

ILoveMondays CY

ILoveMondays Cy – Working in Cyprus
29 L. Arnold street, Limassol, 3075, Cyprus
[email protected]
+357 99584868