Τι πρέπει να αποφύγεις όταν γράφεις το CV σου

Όταν πρόκειται για το CV σου. Η κάθε λέξη που γράφεις είναι σημαντική.

Ο ανταγωνισμός στις θέσεις εργασίας είναι τεράστιος που ακόμη και το πιο μικρό λάθος μπορεί να καθορίσει μια αίτηση για θέση εργασίας ως αποτυχημένη.

Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων δεν πρέπει να κάνετε τα εξής πράγματα με το CV σας:

Αποστολή του ίδιου CV σε κάθε αίτηση για θέση εργασίας.

Όταν μιλάμε για CV πρέπει να ξέρουμε πως δεν υπάρχει ένα είδος CV που να ταιριάζει παντού. Διαφορετικά, δεν είναι ορθολογική η δημιουργία και αποστολή ενός μόνο CV σε διάφορους εργοδότες και για διάφορες θέσεις εργασίας.

Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό το να αποστείλετε το CV σας σε όσες περισσότερες θέσης εργασίας μπορείτε αλλά η προσέγγιση αυτή ΔΕΝ πρόκειται να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Στην πραγματικότητα μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα.

Χωρίς την προσαρμογή του CV και του Cover Letter σας για κάθε διαφορετική θέση εργασίας, η αίτηση σας θα είναι γενική και ως εκ τούτου θα θεωρείτε ανάξια από τους υπεύθυνους προσλήψεων. Διαφορετικές θέσεις εργασίας χρειάζονται διαφορετικά πράγματα, διαφορετικούς ρόλους και διαφορετικές δεξιότητες. Χωρίς να επικεντρωθείτε σε αυτό που ψάχνουν οι εργοδότες, χάνεται την ευκαιρία σας να πουλήσετε και να προωθήσετε τον εαυτό σας.

TIP 1: Ξοδέψτε μερικά λεπτά περισσότερα σε κάθε αίτηση για θέση εργασίας ώστε να προσαρμόσετε το CV σας και το Cover Letter σας με τέτοιο τρόπο που να δείχνει στον εργοδότη πως είστε αυτό που ψάχνει.

Παραγραφή στο CV σας

Κατά την σύνταξη ενός βιογραφικού, πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να εντυπωσιάσουν τον παραλήπτη.

Ωστόσο ένα καλό CV δεν είναι πρέπει να είναι βαρυφορτωμένο.

Θυμηθείτε: Οι εργοδότες δεν έχουν τον χρόνο να διαβάσουν την ιστορία της ζωής σας.

TIP 2: Φροντίστε το CV σας να είναι σύντομο, εύστοχο και να ανταποκρίνεται σε αυτό που ψάχνουν οι εργοδότες. Φροντίστε το CV σας να είναι το μέγιστο δυο σελίδες χωρίς ωστόσο να προσθέτετε ανούσια πράγματα για να φτάσετε τις δύο σελίδες.

 Δεν δίνεται σημασία στην δομή

Ποτέ μην υποτιμάτε την σημασία της παρουσίασης. Είναι σημαντικό το να περιλαμβάνει εύστοχα και σημαντικά πράγματα το βιογραφικό σας αλλά αν δεν τα παρουσιάσετε με το σωστό τρόπο, ο παραλήπτης μπορεί να μην δώσει την σημασία που αρμόζει στο βιογραφικό σας.

TIP 3: Φροντίστε η δομή να είναι απλή. Μην χρησιμοποιείτε περίπλοκες δομές για να εντυπωσιάσετε. Εικόνες, πίνακες, γραφήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά με ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντοτε μια επαγγελματική γραμματοσειρά και να παρουσιάζεται να πράγματα με λογική σειρά.

Ξεχνάτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας

Λοιπόν, έστω και αν γράψατε ένα ελκυστικό βιογραφικό το να ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι μεγάλο ΦΑΟΥΛ. Όσο παράξενο και αν σας φαίνετε, πολλοί υποψήφιοι ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στο να τελειοποιήσουν το βιογραφικό τούς που ξεχνούν να συμπεριλάβουν τα βασικά.

Για να αποφύγετε χαμένες ευκαιρίες, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντοτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία ελέγχεται καθημερινά, και τον σωστό αριθμό τηλεφώνου σας. Με αυτό τον τρόπο ο εργοδότης θα ξέρει πως ακριβός να επικοινωνήσει μαζί σας χωρίς να χάσει χρόνο.

TIP 4: Στο πάνω μέρος του βιογραφικού σας φροντίστε να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Αν το βιογραφικό σας αποτελείτε από δύο σελίδες, μια καλή πρακτική θα ήταν η τοποθέτηση των στοιχείων επικοινωνίας σας και στις δύο σελίδες καθώς ο παραλήπτης μπορεί να εκτυπώσει και να χάσει την μία σελίδα.

Ορθογραφικά λάθη

Σύμφωνα με έρευνες, περισσότεροι από το 50% των εργοδοτών απορρίπτουν ένα βιογραφικό αν παρουσιάζει ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Όταν ο εργοδότης έχει πολλές αιτήσεις εργασίας, το παραμικρό ορθογραφικό λάθος μπορεί να είναι μοιραίο για την αίτηση σας.

TIP 5:  Όταν συντάξετε το βιογραφικό σας, φροντίστε να το διαβάσετε ξανά και να διορθώσετε πιθανά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που θα εντοπίσετε. Επίσης μια άριστη πρακτική είναι το να δίνεται το βιογραφικό σας σε κάποιο φίλο η συγγενή για να το διαβάσει με μια διαφορετική ματιά.

Leave your thoughts

Advanced Job Search

Job Locations

ILovemondays – Jobs In Cyprus

ILovemondays CY helps recent graduates and unemployed people find and apply for job positions all over Cyprus.

ILoveMondays CY

ILoveMondays Cy – Working in Cyprus
29 L. Arnold street, Limassol, 3075, Cyprus
[email protected]
+357 99584868