7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ σε ένα interview

 Κανείς δεν θέλει να βρεθεί σε άβολες καταστάσεις και ειδικά σε interviews.

Το πρόβλημα είναι πως στα interview επικεντρώνεστε σε πολύ σημαντικά πράγματα και κάποτε μπορεί να ξεχάσετε τα μικρά πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά. Εμείς λοιπόν δημιουργήσαμε αυτή την λίστα για να σας καθησυχάσουμε και να βεβαιωθούμε πως δεν θα σας τύχει καμία άβολη στιγμή στο interview σας.

  1. Να αργοπορήσετε

Το να αργήσετε σε ένα interview θα σας κάνει να φανείτε ανοργάνωτη και αντιεπαγγελματίες. Για αυτό λοιπόν δεν πρέπει να το κάνετε ποτέ. Βεβαιωθείτε για το που βρίσκετε ο χώρος εργασίας και μην αφήσετε τίποτα στην τελευταία στιγμή.

  1. Να ξεχάσετε να κλείσετε το κινητό σας

Φανταστείτε κατά την διάρκεια του interview να ξεκινήσει να χτυπά το κινητό σας. Αυτό θα προκαλέσει αναστάτωση και θα σας καθορίσει ως ανοργάνωτους. Για αυτό λοιπών φροντίστε να το έχετε πάντα κλειστό

  1. Ανάρμοστη ενδυμασία

Σε ένα interview είναι καλυτέρα να είστε πιο συντηρητικά ντυμένοι παρά να είστε ανάρμοστα ντυμένοι. Φροντίστε να δοκιμάσετε την ενδυμασία σας από την προηγούμενη μέρα. Ελέγξτε αν ταιριάζουν τα ρούχα, αν είναι στο μέγεθος σας και αν είναι καθαρά και σιδερωμένα. Επίσης ρωτήστε την γνώμη κάποιου για να σας βοηθήσει.

  1. Να γκρινιάσετε για τον τωρινό σας εργοδότη

Δεν είστε ευχαριστημένοι με την δουλεία σας, δεκτό. Κρατήστε το όμως καλύτερα για τον εαυτό σας. Με το να γκρινιάσετε για την δουλεία σας ή για παλιότερες δουλείες δεν θα σας κάνει να φανείτε καλύτεροι. Αντίθετα μπορεί να εκληφθεί ως σημάδι πως δεν είστε αφοσιωμένοι.

  1. Ψέματα

Τα ψέματα δεν αρέσουν σε κανένα για αυτό λοιπόν φροντίστε να μην πείτε ψέματα για κάτι σε ένα interview. Στις πλείστες περιπτώσεις τα ψέματα φανερώνονται και θα σας βάλουν σε μια πολύ άβολη κατάσταση.

  1. Εστιάζετε στα λεφτά

Ψάχνετε για εργασία γιατί χρειάζεστε τα λεφτά. Αυτό είναι δεδομένο. Είναι ανάγκη ζωής. Πρέπει να υπάρχουν και άλλοι λόγοι όμως που να σας παρακινούν να εργαστείτε. Η συζήτηση περί οικονομικών προβλημάτων πρέπει να αποφεύγετε στα interviews.

  1. Δεν κρατάτε οπτική επαφή

Η οπτική επαφή δείχνει σεβασμό. Μην το παρακάνετε όμως. Αν νιώσετε πως ο υπεύθυνος προσλήψεων νιώθει αμήχανα σταματήστε να τον κοιτάτε στα μάτια για λίγο.

Leave your thoughts

Advanced Job Search

Job Locations

ILovemondays – Jobs In Cyprus

ILovemondays CY helps recent graduates and unemployed people find and apply for job positions all over Cyprus.

ILoveMondays CY

ILoveMondays Cy – Working in Cyprus
29 L. Arnold street, Limassol, 3075, Cyprus
[email protected]
+357 99584868